Általános szerződési és felhasználási feltételek

Általános szerződési és felhasználási feltételek

Hatályos: 2021.02.01.

1. Az üzemeltető adatai

Teljes jogi név: Hara’Punk Kft.
E-mail: hello@beerfinity.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-187802
Adószám: 24888866-2-43
Székhely: 1113 Budapest, Karolina út 35/B
Telephely: 1113 Budapest, Karolina út 35/B
Bankszámlaszám: 10101542-43084500-01004001
Statisztikai számjel: 24888866-4634-113-01 
Tárhelyszolgáltató: EZIT Kft.

2. Adatvédelem

Az adatkezeléssel kapcsolatos további információkat Adatkezelési Nyilatkozat néven, a https://beerfinity.hu/ oldalon érhetik el.

3. A szerződésben vásárlóként résztvevő személyek köre

A https://beerfinity.hu/  honlapot kizárólag 18. életévüket betöltött személyek használhatják, melybe a termékek és szolgáltatások megrendelése is benne foglaltatik. A honlap csak akkor tekinthető meg, ha a felhasználó nyilatkozik róla, hogy betöltötte 18. életévét. Rendelések kézbesítése esetén a futár csak akkor adhat át rendelt csomagot (ha az szeszesitalt tartalmaz), amennyiben az átvevő hitelt érdemlően igazolni tudja, hogy betöltötte 18. életévét. 

4. Megvásárolható termékek köre

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetőek meg.
A termékpalettán lévő termékek elérhetőségéről a weblapon talál pontos információt.
A megjelenített termék-képek csak illusztrációként szerepelnek, és eltérhetnek a valóságtól.
Az aktuális kínálatunkat a webshopban tekintheti meg.
Az árukészlet változtatásának jogát mindenkor fenntartjuk.

5. A termék kiválasztása és a rendelés elküldése

A Vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A Vásárló vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt termékek darabszámát a shop oldalon található űrlapon jelezheti. A Vásárlónak ezen a felületen szükséges megadni személyes- és szállítási adatait. A beérkezett megrendelések feldolgozása minden hétköznap 9-18 óra között történik.

6. Árak

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os általános forgalmi adót. Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk. Az oldalon feltüntetett árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. Az külön szolgáltatásként igénybe vehető. Erről a Vásárlónak külön nyilatkoznia kell. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

7. Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

 Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés elküldése” gomb megnyomása előtt van lehetősége.

8. A megrendelés visszaigazolása

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően a vevő egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről. Később, előreutalásos fizetés választása esetén erre az email címre küldjük a díjbekérőt is. 

9. Átvételi lehetőségek

A küldemények kézbesítése történhet házhozszállítással. A megrendelések várható kiszállítási ideje a rendelés leadását követő munkanaptól számítva 2-5 munkanap.

Vagy a küldeményeket lehetőség van személyesen átvenni. Ennek részleteiről a Vásárlót a vásárlás folyamán tájékoztatjuk. Személyes átvételkor a csomag és a Vásárló beazonosításhoz szükséges adatok harmadik félhez kerülnek.

10. Fizetési feltételek

Áruházunkban lehetőség van

  • közvetlen banki átutalásra
  • utánvételes fizetésre

Házhozszállításnál és személyes átvétel esetén is, ha előre még nem történt meg az összeg kiegyenlítése, utánvételes fizetésre is van lehetőség. Utóbbi esetén a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének vagy a csomag átadójának az átvételi ponton

11. Előre utalással

A termék vételárának kiegyenlítésére lehetőség van előre utalással is. Ebben az esetben Vásárló részére a rendelés leadása után díjbekérőt küldünk.

12. Az értékesítéstől való elállás

Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem tudja teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, vagy a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni.

12.1 A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal, a vásárlóknak a 18. életévet be kell tölteniük.

A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú. 

12.2 A termék visszaküldése

Bizonyos termékeket, terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza. A termék visszaküldhetőségéről a termékleírásban talál a Vásárló ide vonatkozó nyilatkozatot.

13. Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás

A szerződéskötés nyelve magyar, a megkötött szerződés írásban megkötöttnek nem minősül. A megkötött szerződést nem iktatják, utólag nem lesz hozzáférhető, és nem utal semmilyen magatartási kódexre. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termékleírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak minden információt az adott termékről.

14. Elállási jog

A megrendelő a szerződéstől 14 napon belül indoklás nélkül elállhat, ha postára adja legkésőbb a 14. napon az elállási szándékát tartalmazó dokumentumot. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

 A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. Abban az esetben, amikor a csomag vagy bizonyos része azért nem kerül átadásra, mert a vásárló nem töltötte be a 18. életévét vagy azt a futár kérésére hitelt érdemlően igazolni nem tudja, a visszaszállítás költsége ebben az esetben is a megrendelőt terheli. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli.

 Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

 Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

 A vásárlót nem illeti meg az indokolás nélküli (objektív, abszolút) vásárlói elállás joga a forgalmazott termék természeténél fogva, az élelmiszernek minősülő termékek vonatkozásában. Az élelmiszerhigiéniai, tárolási, élelmiszerbiztonsági szabályok vásárlónál való megtartásának ellenőrizhetetlensége miatt a forgalmazó a vásárlótól visszaszolgáltatott termék továbbértékesítésével a fogyasztókat veszélynek tenné ki, ezért az ilyen termékre a vásárlónak történő átadást követően az indokolás nélküli elállás kizárt.

 Az elállási jog gyakorlására vonatkozó Kormányrendelet szövegét elérhető ezen a linken.

 További információt az elállási jog gyakorlásáról a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságoldalán találhat.

 Amennyiben élni szeretne elállási jogával, kérem az hello@beerfinity.hu címen jelezze ezen szándékát!

15. Megrendelés módosítása, törlése

A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.

Amennyiben a vásárlóhoz ez az e-mail 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.

Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak a “Kapcsolat” menüpont alatt található elérhetőségeken keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben kerülhet sor.

16. Webshopban megjelenő termékértékelések

Vállalatunk a felhasználók által beküldött szöveges termékértékeléseket előzetesen moderálja és nem hagyja jóvá amennyiben az illegális vagy ártalmas tevékenységet helyeslő, illetve támogató tartalom; profán, vulgáris, obszcén, fenyegető vagy zaklató tartalom; diszkriminatív tartalom; más személy, illetve szervezet jogait – beleértve a szellemi tulajdonhoz fűződő jogokat és a személyiségi jogokat is – sértő tartalom; olyan tartalom, mely veszélyezteti felhasználók vagy más személyek biztonságát.